15 юли 2019 г.

Летни уебинари на Elsevier за автори и научно публикуване

Присъединете се към нашите летни уебинари за автори и научно публикуване. Те са част от допълнителните услуги за потребителите към новия тригодишен лиценз за достъп до базите данни ScienceDirect и Scopus. За нас е удоволствие да Ви поканим да участвате в тези две он-лайн обучения, насочени към българските учени. Лектор на уебинарите ще бъде инж. д-р Катаржина Гаца-Заяк - консултант за работа с потребители в Elsevier за нашия регион.
Първият семинар е насрочен за 30 юли 2019 г. Неговата тема е: "Как успешно да напишем научна статия?" По време на този уебинар участниците ще се научат как да напишат качествена научна статия, която да се приеме добре от научната общност и да им позволи да получат признание. Ще бъдат представени в резюме най-добрите практики за писане, които се основават на опита на изследователите, редакторите и на читателите.

Вторият уебинар ще се проведе на 14 август, а темата е "Добри практики в научното публикуване". Този уебинар е предназначен за всички, които се интересуват от тънкостите на научното публикуване. По време на тази сесия участниците ще се запознаят с важността на академичното публикуване и поддържането на високото му качество чрез процеса на рецензиране. Ще бъде предоставена информация как да се разпознават добрите списания. Обучението ще завърши с преглед на етичните норми при публикуване, които трябва да се спазват от всички автори, редактори и рецензенти.

Семинарите изискват регистрация. Тя ще Ви послужи и ако сте заети в момента на провеждането на уебинарите, да ги изслушате в удобно за Вас време.
Можете да разпространите информацията всред интересуващите се автори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар