15 юли 2011 г.

Награда за млад учен с принос за международно сътрудничество с Азиатско-тихоокеанския регион

John Wiley &Sons, Inc. и Elsevier, двама от водещите световни издатели на научна литература, обявиха  спонсорството на  награда за иновации, изследвания и образование (ASPIRE награда), насочена към млади учени, които са показали постижения в научните изследвания и по-специално при сътрудничество с учени от тихоокеанския регион и това е видно от научните им публикации.  Победителят ще получи парична награда в размер на 25000 долара и ще бъде награден  на министерска конференция, която ще се проведе на 13 септември 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния. Американският министър на енергетиката Стивън Чу се очаква да връчи ASPIRE наградата. Д-р Чу е изтъкнат учен и носител на Нобелова награда за физика за 1997 г.
"Научните изследвания, откритията и иновациите в областта на регионалното и международно сътрудничество, и особено в Азиатско-тихоокеанския регион са една от най-развивашите се насоки и ние се надяваме, че наградата ASPIRE  ще насърчи по-тясно регионално партньорство за научни изследвания, които ще ни помогнат да се решат най-неотложните общи предизвикателства", казва Стивън М. Смит - Президент и изпълнителен директор на  John Wiley & Sons, Inc.
За повече информация относно наградата от г-н Луис Енрике Вертиц - Програмен директор на секретариата на APEC на lev@apec.org.

Няма коментари:

Публикуване на коментар