21 май 2018 г.

Наградите за наука "Питагор" 2018 г. - отличията на Елсевиер

На церемонията за наградите "Питагор" плакети на „Елзевиер“ за отлични постижения в глобалните научни изследвания за 2018 г. получиха Институтът по органична химия с Център по фитохимия към БАН и специално проф. Валя Банкова за изследванията си в областта на прополиса, пчелите и зеления прополис.
Отличията се базират на проучване чрез аналитичните инструменти на Елсевиер от над 100000 научноизследователски теми, което класира научните изследвания на Института по фитохимия към БАН със значително и нарастващо международно въздействие.








Номинации и грамоти за отлични постижения в глобалните изследвания получиха и Университета по архитектура строителство и геодезия за изследванията си в областта на деламинацията и скоростта на отделяне на енергия,


както и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН за изследванията си в областта на телескопите, гама лъчите и VHE енергията.                              Наградите връчиха г-жа Оана Стоан и г-н Питър Пороз - представители на Elsevier.

Няма коментари:

Публикуване на коментар