10 януари 2015 г.

Вижте профили и на знаменитости в Scopus


Някои автори в Scopus са истински знаменитости със световна слава, постигната, не само в науката.
Brian May: Освен като водещ китарист на знаменитата рок група Queen, английският музикант Брайън Мей учи физика и математика в Imperial College в Лондон. Той започва докторат за междупланетните прахови частици през 1970 г., който, поради ангажименти, успява да завърши през септември 2007 г. Астероидът 52665 Brianmay е наречен в негова чест. Вижте профила на автора в Scopus.

Натали Портман: Заедно с изследванията си за балета и модерните танци, актрисата Натали Портман (родена Натали Хершлаг) има бакалавърска степен по психология от университета в Харвард. По време на следването си в Харвард, тя е участвала в изследване за паметта, озаглавено "Frontal lobe activation during object permanence: data from near-infrared spectroscopy". Вижте профила на авторката в Scopus.

Колин Фърт: Английският актьор и носител на Оскар е известен и като съавтор на статия по неврология - "Political Orientations Are Correlated with Brain Structure in Young Adults". Вижте профила на автора в Scopus.

Разбира се, базата данни Scopus включва и други автори, които могат да претендират за статут на знаменитости (американските актриси Mayim Bialik и Danica McKellar са пример в това отношение). Така че внимавайте: независимо от Вашата научна област, човек никога не знае, чие име може срещне, когато разглежда страницата с резултатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар