6 септември 2011 г.

Бъдете мобилни със SciVerse ScienceDirect и SciVerse Scopus

През юли влязоха в употреба новите мобилни приложения за SciVerse ScienceDirect и SciVerse Scopus. Те се предлагат в различни версии (платени и безплатни), с различна функционалност и в зависимост от институционалния абонамент на потребителите.
Изследователите прекарват все повече време в движение, ето защо мобилните приложения се превръщат в основен фактор за това къде и как да се чете научна информация, а най-добрият вариант е навсякъде.
Потребителите на SciVerse ScienceDirect посредством мобилните приложения могат да търсят във всички списания в базата данни и да изтеглят пълнотекстови статии, а в SciVerse Scopus учените могат да търсят и да получават сигнална информация за нов брой на списание, нови резултати от търсене или тема в SciVerse Scopus. Вижте интерфейса на приложените изображения.
Освен подобряване на цялостната функционалност на SciVerse, този набор от нови услуги за крайните потребители - приложенията позиционират ScienceDirect и Scopus като динамични и технологично-прогресивни разпространители на научно-техническа и медицинска информация.
Потребителите на SciVerse ScienceDirect могат да изтеглят приложенията на адрес: http://www.info.sciverse.com/sciverse-mobile-applications/overview.

Потребителите на SciVerse Scopus могат да ползват безплатно мобилните приложения, ако притежават някои от устройствата (iPhone, BlackBerry, Android) с цел търсене и получаване на сигнална информация. Повече на: http://www.info.sciverse.com/sciverse-mobile-applications/sciverse-scopus-mobile.

Няма коментари:

Публикуване на коментар