21 май 2011 г.

Конкурс "Library Idea Challenge"

Elsevier обяви старта на Library Idea Challenge  за SciVerse приложения за библиотеките. Състезанието насърчава библиотечните и информационните специалисти да предложат концепции и решения на предизвикателствата, пред които те и техните потребители се изправят при търсенето и разкриването на информация. Участниците са поканени да представят конкретни идеи за  достъпа и използването на  SciVerse. Избраните концепции  ще бъдат публикувани на уебсайта на предизвикателството и открити за диалог в рамките на библиотечната общност за  да  се идентифицират проблемите и да се  обсъдят възможните решения. Победителите ще бъдат избрани от комисия и двама участници ще получат парични награди в размер на  $ 1000 щатски долара. Ще има и 10 награди  за активните участници в дискусията.
Конкурсът започна от 13 май, а крайният срок за подаване на идеи е 2-ри септември 2011. Международно жури ще избере до 10 финалисти и  идеи за приложения.  Финалните идеи ще бъдат коментирани и чрез  гласуване  ще бъдат обявени  най-стойностните за изследователите идеи. Победителите ще бъдат  обявени през ноември 2011 година. Elsevier ще подкрепи  разработката на две печеливши идеи за SciVerse приложения.
"Библиотекарите  добре разбират и познават инструментите, които са необходими за управление на информацията и за подобряване на работния процес на научните изследвания", споделя  Рафаел Сиди от Elsevier. "Ние гледаме на това предизвикателство като възможност за библиотечната общност да сподели своите идеи за иновативни, персонализирани решения, които да решат трудностите на научните работници. Library Idea Challenge е част от поредицата състезания на Elsevier, които целят да ангажират научно-изследователските общности, библиотекарите и разработчиците за  създаването на приложения за търсене и откриване на научна информация. Съвсем наскоро бе обявен и конкурсът "Приложения на науката". За  правилата и допълнителна информация за Library Idea Challenge посетете http://www.appsforlibrary.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар