17 ноември 2010 г.

12 000 електронни книги в SciVerse ScienceDirect

Традиционната книга все още определя стандарта за съдържание, но тя не може да бъде така бързо и лесно достъпна както цифровото съдържание. Разширяването на книжните колекции за библиотеките е прекалено скъпо като време, пространство и пари.
Най-доброто от печатното и цифрово съдържание, в комбинация с платформата SciVerse ScienceDirect осигурява на читателите мощен инструмент за откриване на нови знания за академични и образователни институции и индустрии. През 2011 г. колекцията SciVerse ScienceDirect е-книги предвижда покритие на всички научни дисциплини и достигане до 12000 заглавия. Повече от една четвърт от научната, техническата и медицинската литература по света, а именно рецензирани статии в списанията и над 12000 книги ще бъдат вложени в платформата и ще са на разположение на научните среди. Справочната литература на Elsevier и литературата на други издатели е достъпна посредством лесен за използване интерфейс и технологията на CrossRef.
Колекцията SciVerse ScienceDirect електронни книги понастоящем включва издания в 18 научни области:8900 е-книги - монографии, които са предпочитан източник за изграждане на основни колекции в различните области на знанието и за обучение; 94 справочници; 78 серии от книги и 36 наръчници, които са идеалната начална точка за изследвания по пътя от библиотеката в лабораторията. Издателят предлага пробен период за тази колекция, а около 80 заглавия от справочниците се предлат с отстъпка. Пълен списък на електронните книги и списък по области на знанието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар