30 август 2013 г.

Ново списание - The Lancet Diabetes & Endocrinology

Престижното медицинско списание The Lancet увеличи групата си от списания с още едно, в областта на диабета и ендокринологията. The Lancet Diabetes&Endocrinology ще покрива теми като диабет, ендокринология и обмяна на веществата. То ще продължи традицията на групата на The Lancet да публикува материали с влияние върху медицинската наука и практика. Списанието ще излиза всеки месец и ще съдържа оригинални изследвания, прегледи, коментари и новини. The Lancet Diabetes&Endocrinology е рецензирано научно списание. Потребителите от научните и академичните среди могат да прочетат материалите в първия брой на изданието в ScienceDirect.

24 август 2013 г.

Най-четени научни списания

Mесец юли постави своеобразен рекорд в използването на научни списания в базата данни Science Direct. Това е месецът през който са свалени най-много пълнотекстови статии и са прочетени най-много страници онлайн. Лятото е времето за учените, когато не преподават и имат възможност да подготвят научните си публикации. Вижте кои са най-четените онлайн списания от българските потребители.
1. Journal of Chromatography B
2. Electric Power Systems Research
3. Chemical Geology
4. Precambrian Research
5. Journal of Ethnopharmacology
6. Global Environmental Change
7. Gondwana Research
8. Applied Surface Science
9. International Journal of Electrical Power&Energy Systems
10. Journal of Colloid and Interface Science
11. Chaos, Solitons&Fractials

17 август 2013 г.

Аудио слайдове в ScienceDirect


Можете да се възползвате от новата безплатна услуга за автори и читатели - AudioSlides. Това са кратки презентации под формата на уеб кастове, които са вложени в съдържанието на статиите в ScienceDirect. Този нов формат предлага възможност на авторите да обяснят научните изследвания със свои  думи. Предимствата са:
∙ Дава на читателите резюме и допълнителни насоки за по-лесно усвояване
∙ Презентациите са свободно достъпни в ScienceDirect под лиценз за свободен достъп
∙ Използва се уеб сайт, с който лесно създавате презентации с аудио запис
Ако сте автор, за да се възползвате от услугата,  при Вашата следваща статия, приета за публикуване ще получите покана по имейл за да създадете аудио презентация. Този имейл съдържа връзка за да се регистрирате в AudioSlides Authoring Environment и да започнете веднага работа. Вижте последните аудио презентации.

4 август 2013 г.

Програма за свободен достъп до ScienceDirect за постдокторанти

Програмата предлага неограничен безплатен достъп до всички списания и книги в ScienceDirect за период до 6 месеца. За програмата могат да кандидатстват постдокторанти, които имат завършена докторска степен до преди 5 години, в момента са безработни, или имат работа, която ще приключи преди 31 август 2013 г. В един несигурен пазар на труда, това е начин младите учени да имат достъп до качествена научна информация и да останат конкурентноспособни в областта, в която работят. Заявки за безплатен достъп се приемат до 31 август 2013 г.