13 април 2011 г.

Elsevier, EMBL и Университета в Копенхаген с ново приложение за SciVerse

Стартира ново уеб-приложение Reflect, което визуализира сложните взаимодействия на системи биологични молекули.
Водещият издател на научни, технически и медицински информационни продукти и услуги, Elsevier,  обяви прилагането на новото си приложение Reflect-Network, част от  SciVerse Applications beta. Приложението е разработено в партньорство с Европейската лаборатория по молекулярна биология (EMBL) Германия, и Фондация Ново Нордиск  "Център за изследвания протеини" (CPR) и Университета в Копенхаген, Дания.
Reflect е интегрирано в списанията в областта на науките за живота в базата данни SciVerse Science Direct, като разпознава  протеините и химичните съединения  в статията. Приложението разпознава  гените, белтъците и химичните съединения, посочени в рамките на статиите в SciVerse ScienceDirect и генерира графично представяне и показване на взаимодействията  и връзките при изучаване на организмите на молекулно ниво. От графиката изследователите могат да следват връзката към STITCH  мрежата, която предоставя допълнителна информация  и предлага различни начини, за да се види свързаността, като например оцветени линии, разкриващи начини на действие, или разкриване по навътре, за да се  разгледат причините и доказателствата за  взаимодействие.
"За изследователите, които работят в науките за живота и в свързаните области, основно предизвикателство е пресяването на  извънредно голямото количество информация", казва д-р Шон О 'Донохю, научен сътрудник в EMBL. "Разработването на тази услуга цели  предоставяне на данните по ясен и достъпен начин за да се разберат бързо връзките между образуванията в рамките на дадена биологична  единица ."
"Уеб-базираните инструменти са важни за изследователите за да подпомогнат достъпа до съществуващите научни знания. Чрез интегрирането на два такива инструмента - Reflect  и STITCH с научната литература, ние се стремим да направим информацията по-дружелюбна  за  учените", казва Ларс Йенсен, професор и ръководител на групата CPR.
" Reflect  в рамките на SciVerse приложения и SciVerse ScienceDirect визуализира съдържанието на статиите и така  улеснява  работната среда на учените", заявява Рафаел Сиди, заместник-председател, SciVerse приложения и Developer Network в Elsevier. "Ние продължаваме да си сътрудничиm с организации като EMBL и CPR за подобряване на процеса на научно търсене и откриване." EMBL и CPR са спечелили първа награда  в конкурса за уеб приложения Grand Challenge на Elsevier за 2009 г. за Reflect.

Няма коментари:

Публикуване на коментар