2 април 2014 г.

Свободен достъп до електронните ресурси за постдокторанти

Elsevier стартира програма за свободен достъп до електронните си ресурси в подкрепа на постдокторанти. Одобрените кандидати ще получат код за безплатен достъп за шест месеца  до всички списания и електронни книги в ScienceDirect за да продължат да работят по изследователските  си проекти.

Д-р Даниел Вергара от Университета в Саленто - Италия казва:
"Като постдокторант в областта на биологическите науки, тази програма ми даде шанс да продължа да имам достъп до ресурсите за да чета и работя. При липсата на помощ от институциите, програмата  на Elsevier беше страхотнен иновативен начин за подкрепа на моите постдокторантски изследвания и кариерно развитие."
Икономическата ситуация продължава да бъде предизвикателство за учените в началото на тяхната кариера. Заявления за достъп се подават до 31 август 2014 г. Критериите са
постдокторантите да са получили докторската си степен през последните 5 години и да нямат заетост. Кандидатите трябва да удостоверят положението си с документи от техния научен ръководител/ментор. Повече на  elsevier.com/postdocfreeaccess.

Няма коментари:

Публикуване на коментар