15 август 2012 г.

Подобрения в SciVerse

В стремежа си да осъвремени SciVerse пакета от продукти и ги направи по-ефективни и дружелюбни за потребителите ScienceDirect, SCOPUS и Hub ще бъдат недостъпни (26 август 2012 г.) с цел профилактика и подобрения. Какви ще са промените, които ще видите с новата версия?
- За ScienceDirect: Улеснен достъп до информация, благодарение на новия дизайн на статиите в списанията и книгите, както и подобряване на функционалностите за насройки на RSS емисии, търсене на изображения и други характеристики.
- За Scopus: актуализация на възможностите за сигнална информация и други функционални подобрения.
- За Hub: По-бързо и лесно търсене чрез няколко нови функции.
От Elsevier се извиняват за неудобството.

13 август 2012 г.

SciVerse Applications


потребителя  e налично и на български език. То осигурява информация за компютърни приложения от трети страни, които подобряват процеса на работа с научните ресурси в SciVerse. Приложенията работят със SciVerse Hub, SciVerse ScienceDirect и SciVerse Scopus и предоставят решения, които са насочени към специфичните интереси на потребителите. Приложенията са на разположение на продуктовите страници, така че не е необходимо да изтегляте софтуера или да се регистрирате.
Само добавете избраното приложение от SciVerse Applications и веднага можете да го използвате във вашата работа. Приложенията, които добавите са достъпни лично за Вас всеки път, когато влезете в някой от SciVerse продуктите; някои приложения можете да настроите на ниво институция и да ги използвате без личен профил. Можете да четете, свалите или публикувате ръководството.

3 август 2012 г.

Ново списание на свободен достъп

Елзевиер обяви публикуването на ново списание на свободен достъп Applied and Translational Genomics с ISSN: 2212-0661. То ще предоставя форум за обсъждане и публикуване на най-модерните изследвания и нови разработки в областта на приложната и транслационна геномика. Ще бъдат отразявани теми като: сравнителна геномика, приложна биотехнология, клинична геномика, обществено здраве, фармацевтична промишленост, молекулярна биология и свързани теми от медицината и селското стопанство и др. Като всяко списание на свободен достъп авторите заплащат такса за публикуване, за да могат читателите да ползват без ограничения и безплатно. Вижте насоките за авторите. В SciVerse ScienceDirect можете да  прочетете някои от статиите под печат.