19 декември 2011 г.

The Reaxys PhD Prize

Reaxys PhD наградата е за научни изследвания на докторанти и млади учени. Reaxys е база данни на изд. Елзевиер в областта на химията. Наградата се дава за оригинални и новаторски изследвания в областта на органичната и неорганичната химия, на учени, който демонстрират отлични постижения в методологията и подхода на изследванията си. Трима победители ще получат по един чек за $ 2000. Финалистите ще бъдат поканени да присъстват на симпозиум с постерна сесия, който ще се проведе през есента на 2012 г. на срещата на Американското химично общество (ACS) във Филаделфия. Изпратените материали ще се приемат от 15 декември 2011 г. до 15 февруари 2012 г. Повече .

17 декември 2011 г.

Подкрепа на специализирани публикации в реферирани издания

На страницата на МОМН можете да намерите информация за конкурса за подкрепа на научни публикации. В библиографската база данни СКОПУС можете да прегледате кои са най-рейтинговите научни списания в определена тематична област в света и изберете в кое да предложите публикацията си. Базата данни измерва престижа на научните списания и използва като наукометричен инструмент - SJR SCImago Journal Rank (SJR) . Проектът е по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001/3.3-05 „Наука и бизнес”, съфинансиран със средства от Европейския социален фонд: КОНКУРС ЗА ПОДБОР на кандидатури за подкрепа на специализирани публикации в реферирани издания и издания с импакт фактор и на научни издания за индексиране. Крайният срок е 15 януари 2012 г. Научете и за изискванията към публикациите в научните списания на издателство Elsevier.

7 декември 2011 г.

Как да публикувате?

Ръководство за публикуване в научни списания (на англ. ез.). За да разпространите научните си постижения, трябва да можете подобаващо да ги изложите в научна публикация. Научете как да публикувате в издателство, в което са публикували видни учени и изследователи като се започне от Галилео Галилей, през Жул Верн до Стивън Хоукинс.

6 декември 2011 г.

Scopus награда за млад учен във Великобритания

Британската Scopus награда за млад учен, подпомагана от Elsevier и организирана от Американско-Британската комисията "Фулбрайт" е за насърчване на постиженията на младите изследователи. Оценяват се млади учени, които публикуват за първи път след 2008 г. насам, в осем дисциплини, въз основа на оценка на жури и данните за цитиране в Scopus. Победителят за Великобритания, в област математика, е българинът Младен Савов, в момента в Ню Колидж, Оксфорд. Савов е завършил Софийския университет, има докторска степен по математика от Университета в Манчестър, a в момента е Esmee Fairbairn младши научен сътрудник в New College. Изследванията му са в областта на теорията на вероятностите, и по-специално процесите на Леви и Random Walks. Тези процеси са често използвани в областта на физиката, финансовата математика и генетиката. Мл. Савов е публикувал 11 статии в списания. За пълен преглед на авторовия му профил в Scopus, моля последвайте този линк. По информация на http://www.ukscopusawards.com/.